PočetnaZanimljivostiSvet tajniKineski naučnici otkrili neobičan signal iz svemira: 'Verovatno vanzemaljci'

Kineski naučnici otkrili neobičan signal iz svemira: ‘Verovatno vanzemaljci’

Postoji velika mogućnost da je u pitanju neka vrsta radio buke. Moramo to sada ispitati, odnosno potvrditi ili isključiti; što može potrajati, rekao je naučnik Zhang Tongjie listu

Tim eminentnih kineskih naučnika koji analizira udaljenu egzoplanetu u potrazi za znacima života otkrio je javnosti da je pronašao „sumnjive signale“. Oni bi mogli da predstavljaju poruke vanzemaljske civilizacije, navodi se u izveštaju časopisa Science and Technologi Daili, zvaničnog časopisa kineskog Ministarstva nauke i tehnologije.

– Velika je mogućnost da je u pitanju neka vrsta radio buke. Moramo to sada ispitati, odnosno potvrditi ili isključiti; što može potrajati, rekao je naučnik Zhang Tongjie listu.

 

 

 

Naučnici su otkrili neobične signale dok su obrađivali podatke iz 2019. prikupljene ogromnim FAST radio teleskopom koji se nalazi na jugozapadu Kine.

Međutim, svetski stručnjaci su smirili situaciju, tvrdeći da za ove signale postoje i druga objašnjenja.

“Ovo je zanimljivo, ali nemojte se nadati”, napisao je na Tviteru novinar Endrju Džons, koji prati istraživanje kineskog svemirskog programa.

Direktor odeljenja FAST Peng Bo rekao je da signali koje je FAST pronašao verovatno potiču iz vanzemaljske civilizacije, ali da nisu imali dovoljno vremena da to detaljno istraže.

Pratite nas

Najčitanije u zadnjih 7 dana

Ko je sve pomahnito?

Najnovije vesti

Saveti za ishranu posle preležanog covid 19

Od danas zvanično kupanje na Adi

Guverner Luganska: Ruska vojska se ne zna boriti

Komentari

Slične vesti