PočetnaDruštvoUčeniku odstranjena slezina zbog napada vršnjaka u školi

Učeniku odstranjena slezina zbog napada vršnjaka u školi

Subotica – Učeniku osmog razreda osnovne škola „Sonja Marinković“ u Opštoj bolnici u Subotici odstranjena je slezina nakon što ga je u hodniku škole napao vršnjak.

Prema rečima Dejana Kolara, oca povređenog dečaka, napad na njegovog sina dogodio se za vreme odmora, u hodniku škole. Kamere su snimile šta se dešavalo i otac kaže da se na snimku vidi da se grupa učenika gura i udara dečaka koji je okrenut leđima.

 

„Moj sin nastavlja put ka učionici i iz te grupe se izdvaja dečak koji mu prilazi s leđa i bukvalno ga „čisti“, kao što to u karateu izgleda „čišćenje“. Viši i krupniji dečak je počistio mog sina od 45 kilograma i to sa leđa. Pri padu, ruka mog deteta je bila ispod tela i on je svojom rukom zgnječio rebra i dolazi do rupture slezine“ ispričao je otac Dejan Kolar.

Kada je pozvan u školu otac je zatekao sina koji se žalio na bolove u rebrima i stomaku. Dejan Kolar dodaje da niko nije zvao lekarsku pomoć, a da ni sin nije mogao da ispriča šta se tačno desilo, jer se sve odigralo u deliću sekunde, i tek je na snimku video kako se sve dogodilo.

„Tražio sam od pedagoga da se pozove policija i direktor, ali sam dobio odgovor „da to tako ne ide“, naveli su mediji reči oca.

 

Nakon što je dete odveo u bolnicu rečeno mu je da je ustanovljeno nagnječenje rebara i ruptura „šolje“ u kojoj leži slezina. Zbog toga je dečaku morala biti izvađena slezina. Dečak je sada dobro i nalazi se na odeljenju intenzivne nege. Otac kaže da je sada svestan da će dečakovom zdravlju sada pretiti svaki virus i prehlada. Takođe tvrdi da ovo nije prvi put da je njegov sin izložen vršnjčakom nasilju, a ovaj slučaj prijavio je i policiji. Revoltiran ovim događajima otac je najavio i da će oba deteta ispisati iz škole „Sonja Marinković“.

U školi kažu da su pregledali video snimak i da se sve odigralo u trideset sekundi, a da su odmah počeli da preduzimaju aktivnosti kao i da ne postoji namera da slučaj zataška.

Pajica Bešlić, direktor osnovne škole „Sonja Marinković“ kaže da postupaju po protokolu Ministarstva prosvete, sazvan je tim za vršnjačko nasilje i da deca, učesnici, u prisustvu roditelja daju izjave.

„Tim za vršnjačko nasilje utvrdio je da je ovo treći nivo nasilja“ izjavio je direktor Bešlić. Dodaje da su obavestili sve nadležne institucije, od policije, do Školske uprave i Ministarstva prosvete.Dodaje da jedini incident za koji znaju u slučaju sada povređenog deteta je kada su mu u petom razredu slomljene naočare.

Škola „Sonja Marinković“ nalazi se u naselju Prozivka i po broju učenika spada u jednu od najvećih osnovnih škola u Subotici.

Pratite nas

Najčitanije u zadnjih 7 dana

Najnovije vesti

Depresivni ste i zaboravni: Postoji rešenje

Đoković dolazi u Australiju

Slične vesti