PočetnaVestiPolitikaMediji: Vučić u ponedeljak na sednici Vlade o Kosovu, pa se obraća...

Mediji: Vučić u ponedeljak na sednici Vlade o Kosovu, pa se obraća gradjanima

Vlada Srbije održaće u ponedeljak sednicu posvećenu aktuelnim razgovorima o Kosovu, na koju je pozvala predsednika Aleksandra Vučića, preneli su mediji.

Predsednik Srbije u petak se sastao sa predstavnicima EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije u Beogradu, sa kojima je razgovarao o takozvanom francusko-nemačkom planu za Kosovo.

Vučić je posle tog sastanka izjavio da je Srbija spremna da prihvati koncept i da radi na implementaciji predloženog sporazuma za kosovsko pitanje.

Vučić je novinarima rekao da je na sastanku “po jednom važnom pitanju” iz sporazuma pokazao svu brigu i rezervisanost, ali istakao da o tome ne može da govori jer sporazum još uvek nije javan.

Naveo je da je tokom razgovora sa zapadnim diplomatama “nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred Srbiju ukoliko se ne bi usaglasila sa predloženim planom za kosovsko pitanje”.
Vučić potvrdio da će se u ponedeljak obratiti gradjanima o Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će se u ponedeljak popodne obratiti gradjanima u vezi sa poslednjim razgovorima o Kosovu i Metohiji.

Vučić je u objavi na Instagramu najavio da će tada govoriti o “svim problemima sa kojima se suočavamo i izborima koji su pred nama”.

“Juče je bio jedan od najtežih dana za našu zemlju i nikada nisam krio od ljudi u Srbiji kada se takve stvari dogadjaju. Imaćemo mnogo muka i problema sa kojima ćemo se suočiti u budućnosti i za to nam je potrebno jedinstvo, a od onih od kojih sam to očekivao zbog odgovornosti koju su morali da pokažu, a to su naši politički predstavnici, to nismo dobili”, naveo je Vučić.

Ocenio je da smo “dobili njihovo ujedinjenje bez obzira što su sve suprotno govorili samo nekoliko dana ranije na temi na kojoj ne bi trebalo da bilo ko ide protiv nekoga”.

“Nažalost oni su izabrali da i ovog puta idu protiv Srbije. Srbiju ćemo sačuvati i odbraniti. Živela Srbija”, naveo je Vučić.

Pratite nas

Najčitanije u zadnjih 7 dana

Najnovije vesti

Slične vesti