PočetnaVestiPolitikaKako je izgledala najtužnija epizoda Vučića u Davosu: Snimak sa sastanka o...

Kako je izgledala najtužnija epizoda Vučića u Davosu: Snimak sa sastanka o kom bruje svi VIDEO

Na zvaničnom Jutjub nalogu predsednika Severne Makedonije obljaven je snimak s početka panela posvećenom Zapadnom Balkanu koji će, između ostalog, ostati zapammćen i po rasporedu sedenja, odnosno poziciji koju je zauzeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića s panela o Zapadnom Balkanu iz Davosa izazvala je prethodnog dana brojne reakcije na društvenim mrežama zbog toga što je Vučić sedeo izdvojeno od svih lidera, sasvim sam.

Za sada je nepoznato kako je došlo do ovakvog rasporeda sedenja, da li je predsednik Srbije sam hteo da bude izdvojen ili je ostao bez stolice u redu gde su i svi drugi.

Na fotografiji se vide izaslanik EU Miroslav Lajčak, premijer Hrvatske Andrej Plenković, albanski premijer Edi Rama, te makedonski predsednik Stevo Pendarovski, na čijem Jutjub nalogu je objavljen i snimak sastanka.


Učesnici panela razgovarali su o izazovima s kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana i potrebi očuvanja stabilnosti, stvaranju uslova za podsticanje ekonomskog rasta zemalja, a ukazano je na neophodnost rešavanja zamrznutih sporova, navela je agencija Beta.

Podsetimo, ovaj panel je najavljen posebno u medijskim izveštajima iz Davosa, i po prispeću srpske delegacije u ovaj švajcarski grad, gde na hotelu preko puta gde su odseli predstavnici naše zemlje, bile okačene dve zastave, Velike Albanije i Kosova, koje su potom uklonjene.

Vučić se prethodnog dana na marginama samita, između ostalih sreo i sa Lajčakom, dok je Lajčak na Tviteru objavio da je imao dobar razgovor sa Kurtijem.

Šta je rekao Vučić, a šta kažu korisnici društvenih mreža

Jedan korisnik drušvene mreže Tviter ukazao je na to da postoji razlika između toga kako Vučića tretiraju van Srbije, a kako u Srbiji.

 

 

 

 

 

U izjavi za medije, predsednik je rekao da su ga molili da sedne u prvi red, ali da on to nije hteo.

„Tamo sam birao sam gde ću da sednem, i iako su me tri puta molili da dođem u prvi red, ja to nisam želeo. Ali to je jedna od stvari koja mi je zabavna. Kada imate teške razgovore, i kada razmišljate o tome, za mene je to deo dobre zabave. Zašto? Pa kada vidite da politički protivnici nemaju ništa da kažu o vašem radu, rezultatima, znanju jezika, onda misle da su se dočepali nečega, misleći da su svi površni kao i oni“, rekao je Vučić.

Dodao je da nije btino gde je seo.

„To nije suština i da ćete učitelju da se dopadnete, ako sedite u prvom redu – već je pitanje vašeg znanja“, rekao je Vučić.

Pratite nas

Najčitanije u zadnjih 7 dana

Najnovije vesti

Slične vesti