PočetnaVestiKoalicija NADA za odbacivanje nemačko-francuskog predloga za Kosovo

Koalicija NADA za odbacivanje nemačko-francuskog predloga za Kosovo

Nemačko-francuski predlog rešenja pitanja Kosova i Metohije je neprihvatljiv za Srbiju, ima karakter neobavezujućeg dokumenta i treba ga najodlučnije odbaciti, poručila je koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS i 25 udruženja građana.

„Iako i dalje ima karakter ‘non-pejpera, tj. formalno neobaveznog dokumenta, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je izjavila da će navedeni predlog integrisati u dijalog Begrada i Prištine, koji se vodi pod okriljm EU što još jednom pokazuje da EU srpsku južnu pokrajinu smatra nezavisnom državom“, navodi u saopštenju ta koalicija.

„Za Srbiju ne može da bude prihvatljiv nijedan predlog rešenja pitanja Kosova i Metohije koji, kao ovaj nemačko-francuski, nije, po kazivanju srpskih zvaničnika, u saglasnosti sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i koji sadrži odredbe bilo priznavanja, bilo prihvatanja secesije Kosova od strane Srbije“, izjavio je predsednik Novog DSS i narodni poslanik Miloš Jovanović, jedan od čelnika koalicije NADA.

Jovanović je ukazao da bi „bilo kakav vid prihvatanja secesije Kosova i Metohije suštinski predstavljao nacionalno samoubistvo i otvorio put ka novom talasu geopolitičke nestabilnosti i daljeg rastakanja srpskog nacionalnog i državnog prostora“.

„Utoliko je od presudnog značaja da bez daljeg odlaganja dođe do, u metodu postupne ali u ishodu korenite, promene kosovske politike koju vodi Srbija“, ocenio je Jovanović.

Pratite nas

Najčitanije u zadnjih 7 dana

Najnovije vesti

2 KOMENTARA

  1. Tako je, pa kad pocnu da odlaze firme i deca ostanu bez hleba, bice super…
    Dok su Srbi sa Kosova sve prodali i lepo se udomili sirom Srbije, pa vas jebu preko svojih veza, vi vicite Kosovo je Srbije!
    Jebalo vas vise Kosovo, kad mi je dete gladno i kad nema perspektive, kad ode daleko odavde, pitacu vas, kad budete plakali, a Kosovari vas budu jebali u zdrav mozak!
    Ovaj narod i nije za bolje, treba odavde sto pre pobeci, pitajte toga iz NADA koalicije, ili sta li je vec, da nema rezervnu varijantu da pobegne, samo niko nece bezati u Rusiju ili Belorusiju, nego zna se gde!
    Ako ponude odmah EU i investicije, treba odmah pristati!

Comments are closed.

Slične vesti