PočetnaVestiBeogradNikodijević: Šapić odlično poznaje probleme Beograda, očekujem odličnu saradnju

Nikodijević: Šapić odlično poznaje probleme Beograda, očekujem odličnu saradnju

U najskorije vreme, mnogo pre zakonskog roka, biće zakazana sednica Skupštine grada na čijem dnevnom redu će biti izbor gradonačelnika Beograda i vrlo brzo ćemo imati konstituisane sve organe vlasti u gradu Beogradu, izjavio je novoizabrani predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je podsetio da su u Gradu postignuti izuzetni rezultati u poslednjih osam godina za šta su dobili veliko poverenje građana.

„Mi smo radili timski i tako će biti i u narednom periodu. Aleksandar Šapić je čovek koji je zadnjih desetak godina proveo baveći se lokalnom politikom, odlično poznaje probleme ovog grada. Očekujem odličnu saradnju, ali naravno postoji tim stručnih ljudi, profesionalaca, ljudi koji su zaista dokazani u svom poslu, a na koji Šapić može da računa. Uspeli smo da grad koji je bio na ivici bankrota pre svega ekonomski stabilizujemo. Tu zasluge u ogromnoj meri pripadaju Siniši Malom koji je bio gradonačelnik od 2014. godine, koji je stabilizovao finansije Grada Beograda i pokrenuo prvi investicioni ciklus. Danas je razvoj Beograda toliko uzeo maha da to zaista niko ne može da zaustavi“, rekao je Nikodijević za TV Tanjug, prenosi Beoinfo.

On je naglasio da Beograd čekaju ogromni razvojni projekti od kojih su neki započeti, a neki su tek u planu.

“Najviše smo ponosni na izgradnju beogradskog metroa što je poluvekovni san Beograđana. Započet je u prošlom mandatu, a u ovom mandatu moramo da ga ubrzamo jer će njegova realizacija iz korena promeniti sliku našeg grada”, rekao je Nikodijević.

Nikodijević: Socijalisti i naprednjaci imaju apsolutnu većinu u Skupštini grada

Poručio je da će se kao predsednik skupštine truditi da sačuva ugled i dostojanstvo ove institucije i osvrnuo se na kritike velikih projekata od strane opozicinih odbornika kada je izabran.

“Predmet kritika kada sam biran na čelo gradske skupštine bio je beogradski metro, Beograd na vodi, spalionica u Vinči, fabrika za preradu otpadnih voda, a to su sve projekti koje smo mi kao gradska vlast pokrenuli i na koje smo ponosni. Sa tim projektima izašli smo pred građane i dobili poverenje. Poručujem svim građanima da ćemo,dok god nam budu davali poverenje i podršku, nastaviti da gradimo metro, Beograd na vodi. Napravićemo prvu fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu da ne bismo bili jedini grad u Evropi koji svoje otpadne vode izliva direktno u reke. Uradićemo i Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta i to će biti projekat koji će promeniti grad. Dužnost i obaveza svih nas je da svakodnevno radimo u interesu Beograđana i da se trudimo da naš grad bude bolje mesto za život naših sugrađana”, zaključio je Nikola Nikodijević.

Pratite nas

Najčitanije u zadnjih 7 dana

Ko je sve pomahnito?

Najnovije vesti

Saveti za ishranu posle preležanog covid 19

Od danas zvanično kupanje na Adi

Guverner Luganska: Ruska vojska se ne zna boriti

Komentari

Slične vesti