PočetnaRegionKo je napao Beograđane na Ilidži: “Isprskali su roditelje biber sprejom, suzavcem...

Ko je napao Beograđane na Ilidži: “Isprskali su roditelje biber sprejom, suzavcem i izboli su nožem jednog momka sa Zvezdare…”

(Beta) – U sarajevskom naselju Ilidža juče je napadnuta grupa Beograđana, a jedan od njih je povređen nožem.

Pozivajući se na izjavu jednog od učesnika dogadjaja, sarajevski portal Kliks (Klix.ba) je naveo da se incident desio na međunarodnom fudbalskom turniru za decu, koji je organizovan u jednom hotelu na Ilidži.

Prema navodima ovog svedoka, u holu hotela je prvo napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda, koji su imali zastavu.

“Nismo imali nikakvu nameru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htela je da otme zastavu”, ispričao je jedan od roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara.

Dodao je da su krenuli za napadačima, ali ih je napolju dočekala još veća grupa maskiranih osoba koje su imale baklje i noževe.

Tada su ih ponovo napali, a jednog roditelja su povredili nožem, naveo je Kliks.

Sagovornik portala je naglasio da se više ne osećaju bezbedno i da razmišljaju da se povuku s turnira.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je večeras da očekuje od policije da što pre privede osobe koje su u sarajevskom naselju Ilidža napale Beograđane.

“U kontaktu sam sa ministrom MUP-a Kantona Sarajevo Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem povodom napada na posetioce dečijeg fudbalskog turnira na Ilidži. Očekujem skoro privodjenje napadača na goste iz Beograda”, rekao je Forto.

On je dodao da je “Sarajevo otvoren grad i da će tako i ostati”.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Sarajevu kada su napadnuti roditelji i deca iz Srbije.

“Smatram da do ovakvih incidenata ne bi trebalo da dolazi, pogotovo ne na dečjim sportskim manifestacijama”, objavio je Dodik na Tviteru.

On je pozvao nadležne da što pre pronadju počinioce i najoštrije ih kazne.

“Ovakav i svaki drugi vid nasilja ne sme i neće biti tolerisan”, kazao je Dodik.

Grupa mladića maskiran fantomkama večeras je u naselju Ilidža suzavcem, bakljama i noževima napala roditelje dečaka iz Beograda, koji učestvuju na regionalnom fudbalskom turniru, a jedna osoba je povređena.

Jedan od roditelja Ljubomir Vukadinović rekao je da su u Sarajevo došli zbog medjunarodnog fudbalskog turnira za decu, a ne da prave incidente dodavši da su se deca uplašila, plakala i da su ih jedva smirili.

Još je kazao da su im napadači rekli “samo smo vas Srbe čekali”.

“Šta god to značilo, ružno je za ovakav grad”, kazao je Vukadinović.

Anton Miladinović iz Batajnice, iz škole fudbala El maestro, rekao je da je 10 do 15 maskiranih osoba upalo u hotel na Ilidži i napalo grupu učesnika turnira.

“Isprskali su roditelje biber sprejom, suzavcem i izboli su nožem jednog momka sa Zvezdare. Priredili su nam pakao”, kazao je Miladinović za regionalnu N1 televiziju.

Rekao je da je u jednom momentu zavladala panika u hotelu, dok, kako je kazao, “nisu došli specijalci i smirili roditelje”.

“Bili smo na ivici da se pokupimo i vratimo za Srbiju. Imamo utakmicu van ovog hotela i imamo problem”, kazao je Miladinović.

Pratite nas

Najčitanije u zadnjih 7 dana

Najnovije vesti

Slične vesti