PočetnaZanimljivostiSvet tajniProročanstva monaha sa Hilandara počela da se ostvaruju: Predviđanje za 2024. godinu...

Proročanstva monaha sa Hilandara počela da se ostvaruju: Predviđanje za 2024. godinu je posebno

Ovo je deo proročanstva koje prenose svetogorski starci, monasi sa Svete gore, ali ne oni iz tamošnjih manastira, već nekolicina njih koji kao isposnici žive u zabitima planine koju okružuju mnoge misterije. Tačan broj im se ne zna, jer obitavaju odvojeni od svih da bi bili što bliže Bogu. Veruje se da ih je sedam ili devet, kažu, možda i više.

Jedan od retkih ljudi koji su sa njima razgovarali je Srbin, Beograđanin Nenad Andrić, koji je mudrosti, pouke i proročanstva monaha i isposnika prikupio tokom desetogodišnjeg pohođenja svete planine i pretočio ih u dve knjige: “Peške kroz Svetu goru” i “Susreti sa svetogorskim starcima”.

Andrić je sa Svete gore doneo predviđanje jednog od staraca iz manastira Esfigmena, sedišta zilota, najvećih boraca protiv ekumenizma i bilo kakvog približavanja pravoslavlja i katoličanstva. Suština te poruke je da će svetski rat početi 2024. godine.

Kako objašnjava Andrić, na Svetoj gori ima raznih monaha, visokoobrazovanih, vlasnika uspešnih svetskih kompanija, ali i onih sa skromnim obrazovanjem:

– Svi su oni duhovno uzvišeni, čisti, razmišljaju jednostavno. Fascinira me uvek iznova kada dođem sa grupom, a monah kaže: “Sedi, brate Pero”, pogodi mu ime, profesiju, tako i drugom, trećem. Ili kaže:

– Šta misliš, brate, da zategnemo grede u ovoj keliji – Obratio se građevinskom inženjeru, prvi put ga vidi, a sve zna o njemu.

– Taj starac citirao mi je proročanstvo Svetog Kozme Etolskog, koje se u mnogo čemu što se ranije dogodilo već obistinilo. Kaže da je sve krenulo od krize u Siriji, da je rat na nekom nivou već počeo. Udariće, kaže, Turci na Grke, pa će se umešati Rusija i zauzeti Carigrad. Inače, taj ruski brod koji će ući u već Carigrad postoji. Njihovo predviđanje je da će kada se poklope dve pashe (jevrejski praznici – prim. aut), što će se desiti 2024. godine, početi veliki rat i kraj sveta – navodi Nenad Andrić.

S druge strane, poruka svetogorskih mudraca je i da za Srbe ima nade.

– Srbi, nikada ne smete ući u NATO, tako ćete opstati. Oni nam ništa dobro u istoriji nisu doneli. Okrenite se Rusiji, našim prirodnim saveznicima po poreklu, veri, duhu – reči su monaha sa Svete gore, koje prenosi jedan od onih koji ih najbolje poznaju.

Andrić je posebno ushićen zilotskim manastirom Esfigmen.

– Pričali su mi da maltene tamo jedu malu decu, ali oni su me primili s velikom ljubavlju. Začudio sam se kada sam sreo nekoliko naših monaha iz Srbije – kaže Andrić i dodaje da oni žive u neprijateljskom okruženju, ali ne od okolnih manastira, već od spoljnog sveta.

– Oni kažu NATO vas je bombardovao, to su zapadne sile koje nama nikada nisu želele dobro kroz istoriju. Umesto toga smatraju da moramo da se okrenemo Rusiji, za koju kažu da su naši prirodni saveznici, oni su Sloveni, pravoslavci, bliski su nam po duhu, veri, razumemo se. Zanimljivo je da ne odbacuju i taj zapad. Monah mi je rekao: “Nemoj da mrziš Amerikance, oni su kao deca, nezlobivi. Nisu tako loši, samo im političari ne valjaju” – govori Andrić, inače diplomirani fizikohemičar, magistar ekologije i strastveni planinar koji, godinama pohodi centar pravoslavnog sveta i razgovara sa monasima.

Najviše je u njegovim knjigama i saznanjima zabeleženih mudrosti onih pravih pustinjaka, koji žive van manastira, u isposnicama visoko u stenama, bez onoga što smatramo osnovnim za život. Oni se neprestano mole za svoje, ali i za spasenje celog sveta.

Pratite nas

Najčitanije u zadnjih 7 dana

Ko je sve pomahnito?

Najnovije vesti

Saveti za ishranu posle preležanog covid 19

Od danas zvanično kupanje na Adi

Guverner Luganska: Ruska vojska se ne zna boriti

Komentari

Slične vesti